آدرس: تهران - خيابان جنت آباد جنوبی - كوچه ریاحی- پلاك 55 - واحد 1- دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران. تلفن: 44617615 فكس: 44466450 ايميل: i n f o @ i r h i s t o r y .ir
پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
  
      
 
 جستجو  
 عضویت در خبرنامه  - لغو
  
 
     يادداشتها و مقالات:  
 
 
موسوي در تاريخ سياسي زندگيش دوبار فريب هاشمي را خورد
  تاريخ: دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۸۸
نام نویسنده: فارس
 
    مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران ‌به موضوع وقف اموال دانشگاه آزاد‌ اشاره كرد و آن را اهرمي براي جلوگيري از نظارت بر امور اين دانشگاه و گامي موثر در راستاي موروثي كردن مديريت اين دانشگاه عنوان كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس، عباس سليمي نمين ظهر امروز در جمع دانشجويان دانشگاه شهيد چمران اهواز با بيان اينكه شوراي عالي انقلاب فرهنگي از سال85 دستور مقام معظم رهبري را مبني بر تصحيح اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامي مسكوت نگهداشته است‌، گفت: در سال85 زماني كه مشاجرات ميان رئيس‌جمهور و هاشمي رفسنجاني بالا گرفت رهبر معظم انقلاب خطاب به رئيس جمهور وي را به آرامش دعوت كرد و گفت اين موضوع از طريق شوراي عالي انقلاب فرهنگي دنبال شود كه هنوز اين امر مسكوت مانده است.
وي افزود: در اوايل انقلاب در كشور دو ديدگاه وجود داشت كه يكي ديدگاه تقوامحوري و ديگري ديدگاه تخصص‌محوري بود از اين رو بسياري به دنبال گرفتن مدرك بودند و به اين دليل امام خميني(ره) با دانشگاه‌هاي مدرك‌محور مخالفت كردند و دانشگاه‌ آزاد تاسيس شد كه مردم آزادانه بدون ارائه مدرك به كلاس‌ وارد شوند.
*مقابله با جاسبي در دستور كار مجلس هفتم قرار گرفت
اين محقق و پژوهشگر با اشاره به موضوع تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد، تاكيد كرد: مقابله با جاسبي در دستور كار مجلس هفتم قرار گرفت و درخواست تحقيق و تفحص از اين نهاد ارائه شد كه اين مهم با مخالفت جاسبي مواجه شد و مجلس در اين كار ناكام ماند. سليمي‌نمين با اشاره به روند بررسي‌هاي انجام شده در شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي گفت: اساسنامه اين دانشگاه در حال بررسي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي است اما هسته اصلي اين دانشگاه كه همان هيئت موسس آن باشد در اساسنامه جديد به نحوي تعيين مي‌شود كه از دست افراد فعلي خارج نشود.
*بررسي تخلفات جاسبي
وي با اشاره به ناكام ماندن افرادي كه براي بررسي تخلفات جاسبي فعاليت مي‌كنند، گفت: مدير ارشد دانشگاه آزاد اسلامي شبكه‌اي در كشور ايجاد كرده است كه در همه جا حضور دارند و نمي‌گذارند كه پيگيري‌ها راه به جايي برد و حتي زماني كه وي با درخو‌است تحقيق و تفحص از اين دانشگاه مخالفت كرد و به ملت تودهني زد، نمايندگان مردم طي نامه‌اي از وي تشكر كردند كه اين امر، وجود همان شبكه گسترده را نمايان مي‌كند. مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران افزود: در حال حاضر در كشور افراد زيادي وجود دارند كه داراي مدرك دكترا هستند اما مدارك آنها جاي تامل دارد. سليمي نمين در ادامه به موضوع وقف اموال دانشگاه آزاد اسلامي اشاره كرد و آن را اهرمي براي جلوگيري از نظارت بر امور اين دانشگاه و گامي موثر در راستاي موروثي كردن مديريت اين دانشگاه عنوان كرد. وي با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمان دولت هفتم و هشتم براي مقابله با جاسبي گفت: در پرونده‌اي خاتمي به قاليباف فرمانده نيروي انتظامي وقت دستور پيگيري مي‌دهد اما زماني كه جاسبي به عنوان مقصر معرفي مي‌شود، پرونده مسكوت مي‌ماند و اين خود اگرچه نشاني از همت خاتمي براي مقابله با جاسبي است ولي باز هم راه به جايي نمي‌برد. سليمي نمين با اشاره به سخنراني هاشمي رفسنجاني به عنوان يكي از موسسان دانشگاه آزاد در كشور در جريان بعد از انتخابات گفت: زماني كه مردم در حال بحث و بررسي شرايط بودند و نتيجه انتخابات مشخص شده بود، هاشمي رفسنجاني با سخنراني خود پيش‌بيني آشوب و آتش فتنه كرد كه مي‌توان اين امر را به برنامه‌ريزي‌هاي پشت پرده و يا فعاليت شبكه متحد خود در جامعه معطوف كرد.
*فريب موسوي توسط هاشمي
مدير موسسه مطالعات تاريخ ايران در پاسخ به سئوال دانشجويي درباره محاكمه ميرحسين موسوي گفت: موسوي در انتخابات فعاليت‌هاي زيادي كرد كه مي‌توان با استفاده از نامه‌ها و بيانيه‌هاي وي به ديدگاه‌هايش پي برد و نبايد در شرايط كنوني كه جامعه در شرايطي احساسي قرار دارد، به مشكلات و اينگونه بحث‌ها دامن زد.
وي تاكيد كرد: ميرحسين موسوي اگرچه شخصيتي سياسي است اما ثابت كرده است كه تاكنون در تاريخ سياسي زندگيش دوبار فريب هاشمي را خورده است يكي در زمان اتمام جنگ كه وي با اتمام جنگ تحميلي مخالف بود ولي با سياست‌بازي هاشمي نامه‌اي مبني بر عدم توان دولت در تامين نيازهاي جنگ به هاشمي داد كه باعث اتمام غير نظامي جنگ شد بار دوم هم، موسوي در جريان انتخابات رياست‌جمهوري نهم فريب هاشمي را خورد و وارد عرصه شد و مشكلات متعددي به وجود آمد.
نشست ظهر امروز عباس سليمي نمين مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران با دانشگاهيان در سالن آمفي تئاتر دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي دانشگاه شهيد چمران اهواز برخلاف پيش‌بيني‌ها و انتظار، بدون هيچ تشنج و حاشيه‌اي در فضاي كاملا آرام برگزار شد.

 
     
 
 
      ديدگاهها:  
 

پست الکترونيک:



حروف عکس را با رعایت بزرگ و کوچکی حروف تایپ کنید

۱۶/۱۰/۱۳۸۸
-> از مواضع اصولی و منطقی اقای سلیمی نمین در مناظره با اقای نبوی تقدیر و تشکر می نماییم
۲۶/۰۸/۱۳۸۸
-> بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
شیخ فضل الله نوری از مخالفین سرسخت مشروطه و از طرفداران محمد علی شاه بود. ایشان مشروطه را فتنه و قانون اساسی را دستور ملعون و ضلالت نامه می نامید. مخالف آیت الله بهبهانی و طباطبایی بود و همچنین علمای مشروطه‌خواه نجف، از جمله آخوند خراسانی و آیت‌الله عبدالله لاهیجی را تکفیر کرد. در مسأله بانک استقراضی روس، شیخ فضل الله نوری مدرسه و گورستان را به بهای هفتصد و پنجاه تومان به مستشارالدوله فروخت و به بانک واگذار کرد. با این تفاسیر ما از ایشان در جمهوری اسلامی به نیکی یاد میکنیم و شورای نگهبان را از بکرات ایشان می دانیم. البته ابشان برای اعمال خود توجیه مشروعه را می آوردند، آیا حضرات دیگر به این نتیجه نرسیده بودند؟ آیا حمایت از پادشاه دیکتاتور قابل قبول است؟ آیا ایشان ندید آقای بهبانی را در پارک امین الدوله میزنند؟ آیا عالم و مجتهد دیگری هم عقیده و نظر ایشان بودند؟
ایشان توسط مشروطه خواهان اعدام شدند_ البته با یک عمل نمیتوان یک نهضت با سازمان و یا حرکت را محکوم کرد_ من کمتر جایی خواندم سران مشروطه از این حکم صحبت کنند. آیا کسی از سران مشروطه بود که با این عمل مخالف باشد؟ مخالفتی همراه با اعتراض و یا بریدن از مشروطه و نه پنهانی و در خفا؛ مخصوصا ستارخان، باقرخان، بهبهانی، طباطبایی، سردار اسعد و...
میگویند یکی از بهترین کتابها در مورد مشروطه کتاب احمد کسروی است. نظر اساتید گرام را در مورد کتاب ایشان خواستارم. آیا درباره این کتاب نقد و بررسی انجام شده است؟
ببخشید که مزاحم شما میشویم. منتظر پاسخهای شما هستیم.
با تشکر
میثم زرین


 
بازگشت

 






info[at]irHistory.ir Copyright All right Reserved