آدرس: تهران - خيابان جنت آباد جنوبی - كوچه ریاحی- پلاك 55 - واحد 1- دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران. تلفن: 44617615 فكس: 44466450 ايميل: i n f o @ i r h i s t o r y .ir
پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
  
      
 
 جستجو  
 عضویت در خبرنامه  - لغو
  
 
     يادداشتها و مقالات:  
 
 
حوادث پس از انتخابات ناشي از تقابل دو مهندسي قدرت است
  تاريخ: سه شنبه ۱۲ آبان ۱۳۸۸
نام نویسنده: ایرنا
 
    مسوول دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران گفت:آنچه در انتخابات دهم روي داد ناشي ازتقابل دو مهندسي"توقف قدرت"و"چرخش قدرت"است.
به گزارش خبرنگار ايرنا " عباس سليمي نمين "‌ يکشنبه شب در همايش ريزشها و رويش هاي انقلاب اسلامي و مولفه هاي وحدت ملي در پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران واقع در کرج افزود: در توقف و ايستايي قدرت ، عقيده براين است که عده اي خاص مي توانند جامعه را اداره کنند و جامعه بدون آنها قادر به ادامه حيات نيست که اين يک تفکر تک بعدي است.
وي اضافه کرد: اگر خواستار جامعه اي پويا هستيم بايد از چرخش قدرت که با کمترين هزينه ، انحراف در قدرت را مهار مي کند، استفاده کنيم.
سليمي نمين اظهار داشت: در انتخابات دهم اين دو مهندسي وارد چالش جدي شدند وگرنه پيش از اين در انتخابات دوم خرداد نيز اين دو مهندسي مقابل هم صف آرايي کرده بودند اما به تقابل جدي نرسيد و از کنار هم عبور کردند.
وي خاطرنشان کرد: در انتخابات دهم بيش از هر دوره ديگري اطلاعات به جامعه منتقل شد و مردم به مسايل پشت پرده آگاه شدند و با برگزاري مناظرات جدي و نقد کانديداها ، جامعه ظرفيت بالايي براي پذيرش اين مسايل از خود نشان داد که عده اي در داخل درکنار دشمنان نظام خارجي اين شفاف سازي ها را برنتابيدند.
سليمي نمين گفت: هر قدرتي به هر ميزاني که مي تواند به منفعت مردم باشد اگر دچار آفت شود مي تواند به زيان ملت باشد.
وي افزود: مهندسي که در آن تلاش مي شود ضعف ها شناسايي شده و اين ضعف ها از طريق انتخابات حل شود مربوط به مهندسي رهبري است.
مسوول دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران اضافه کرد: در مناظره آقاي احمدي نژاد با آقاي موسوي ، حتي اگر فرض براين گذاشته شود که آقاي احمدي نژاد اشتباه کرده و حريم برخي نخبگان را شکسته، کسي که زيان ديده بايد خطاب به فرد يا خطاب به ملت از حقوق خود دفاع کند نه آنکه به شخصيتي (رهبري) حمله کند که شفاف سازي در انتخابات را پيش مي برد.
سليمي گفت: هاشمي با سرمايه گذاري تلاش کرده به عنوان سردمدار "توقف قدرت" مطرح شود و اعتقاد به نخبه پروري در کشور دارد و عقيده دارد مديران بايد حتما از قشر برخوردار از امتيازات ويژه باشند و مستمرا در قدرت بوده و چرخش قدرت مي تواند لطمه زيادي به ملت بزند.
وي خاطرنشان کرد: اما بايد توجه داشت ملتي که توانمندي آن به يک سري آدمهاي خاص محدود شود، راه به جايي نخواهد برد و هاشمي که سرمايه گذاري خود را ناموفق مي ديد با نگارش نامه به مقام معظم رهبري مي خواست بابرهم زدن معادله، روند انتخابات را تغيير دهد و قطعا اگر مطمئن بود انتخابات به نفع او تمام مي شد هيچگاه اين نامه را نمي نوشت.
سليمي نمين گفت: خواستگاه معترضان پس از انتخابات دهم متفاوت بود ، دسته اي از آنان نخبگان يک کانديدايي بودند که تنها در صورتي به قانون احترام مي گذاشتند که قانون به نفع آنان باشد و دسته ديگر جوانان پاک سيرتي که براي دفاع از جامعه روزها تلاش کردند و دخل و تصرف در آرا به آنان القا شد.
وي افزود: دسته ديگر کساني بودند که در مواجهه با نهادها، دانشگاهها و ... دچار نارسايي شده و زخم خورده بودند و دسته ديگر کساني بودند که از ابتداي انقلاب با نظام جمهوري اسلامي ، معاندت داشتند و اين نيروهاي متفاوت با انگيزه هاي متفاوت در اين قضيه با هم پيوند خوردند و در اين ميان دولت و صدا و سيما در برخورد با آنان دچار اشتباه جدي شد.
سليمي اظهار داشت: هيچ ميدان بحث و گفت و گويي براي روشن شدن افکار اين نيروها از جانب صدا و سيما ايجاد نشد.
وي اضافه کرد: در اين حوادث قطعا کساني که مسوول امنيت بودند و نمي دانستند چگونه با کمترين هزينه اين دشمني ها را کنترل کنند، پاسخگو هستند به نيروي انتظامي پول مي دهيم که در شرايط بحراني عمل کند و اگر هنگام بحران، موقع تمرين باشد، خطاي نابخشودني است.
سليمي گفت: به همان ميزان که خيرخواهان از توسعه سياسي بهره مي گيرند، دشمنان هم مي توانند بهره گيرند و حرکتهاي دشمنان نشان داد که ما در زمينه تبليغات، کساني داريم که ضعفهايي دارند و مصالح شخصي بر مسايل عمومي ارجحيت دارد.
وي يادآور شد: اکنون نيز دانشجويان بايد از کليت انتخابات و حضور جريانهاي مختلف در آن ، اطلاعات جامعي داشته باشند تا با جمع بندي آن بتوانند به نتيجه گيري درستي در اين زمينه برسند.
سليمي تاکيد کرد: چرخش قدرت در جامعه بسيار ضروري است و اگر هدف غايي ما از ورود به عرصه سياست، خدمت به ملت است بايد به قانون پايبند باشيم و اگر آشوب ايجاد شد يعني استدلال قوي در دست ندارند.
در اين همايش که به همت بسيج دانشجويي پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران در سالن آمفي تئاتر کتابخانه مرکزي اين دانشگاه برگزار شد، بيش از 50 نفر از دانشجويان و استادان حضور داشتند.
در اين همايش فيلمهاي مستندي در رابطه با حوادث پس از انتخاب و جلسه پرسش و پاسخ در اين زمينه برگزار شد.

 
     
 
 
      ديدگاهها:  
 

پست الکترونيک:



حروف عکس را با رعایت بزرگ و کوچکی حروف تایپ کنید

 
بازگشت

 






info[at]irHistory.ir Copyright All right Reserved