آدرس: تهران - خيابان جنت آباد جنوبی - كوچه ریاحی- پلاك 55 - واحد 1- دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران. تلفن: 44617615 فكس: 44466450 ايميل: i n f o @ i r h i s t o r y .ir
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
  
      
 
 جستجو  
 عضویت در خبرنامه  - لغو
  
 
     يادداشتها و مقالات:  
 
 
اداره آگاهی خطاب به سلیمی‌نمین: از «سعید نجفی» حرفی نزن
  تاريخ: سه شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۸۸
نام نویسنده:
 
     
عباس اداره آگاهی خطاب به سلیمی‌نمین: از «سعید نجفی» حرفی نزن
سلیمی‌نمین یکی از روزنامه‌نگاران باسابقه و از منتقدان مدیریت دانشگاه آزاد، دیروز به اداره 28 آگاهی تهران احضار شده و تفهیم اتهام شد.
به گزارش شبکه ایران جمعی از دانشجویان و طلّاب از بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، جامعه اسلامی دانشجویان، بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر، جنش عدالت‌خواه دانشجویی، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، بسیج دانشجویی دانشگاه امام‌صادق(علیه‌السلام)، جنبش طلّاب آرمان‌خواه، انجمن اسلامی دانشجویان امیرکبیر و ... در کنار اداره آگاهی تهران تجمع کردند تا اعتراض خود نسبت به روند مدیریت دانشگاه آزاد و حمایتشان از سلیمی‌نمین را اعلام کنند.
همچنین چندین نفر از روزنامه‌نگاران باسابقه و اعضای انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان نیز در این جمع حضور پیدا کردند که از میان آن‌ها می‌توان به وحید جلیلی سردبیر ماهنامه «راه»، مهدی شیرمحمدی سردبیر سابق روزنامه «سیاست روز»، حسین بدری، رضا زاده‌محمدی و سربخش اشاره کرد.
مهندس‌عباس سلیمی‌نمین یکی از منتقدان مدیریت دانشگاه آزاد است که در چند سال گذشته انتقادات بسیاری به مدیریت دانشگاه آزاد وارد کرده و البته همچنان به انتقادات او دیگران، پاسخ قانع‌کننده‌ای داده نشده است. تنها واکنشی که دکترعبدالله جاسبی به انتقادات سلیمی‌نمین نشان داد شکایتی است که علیه او انجام داده و سلیمی‌نمین طیّ دو جلسه دادگاه محاکمه شد که البته به گفته سلیمی‌نمین در مصاحبه‌اش با خبرنگار شبکه ایران، بعد از گذشت بیش از یک ماه از جلسه آخر دادگاه، هنوز حکم وی صادر نشده است.
در طول این یک ماه دانشجویان بسیاری، سلیمی‌نمین را برای روشن شدن مسأله دانشگاه آزاد دعوت کردند. در هفته گذشته نیز اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، برنامه‌ای با عنوان «یک‌سال پس از بازخوانی یک پرونده» را در دانشگاه امیرکبیر برگزار کردند. مهمانان این برنامه مهندس‌عباس سلیمی‌نمین و دکترعلیرضا زاکانی بودند. در این نشست دکترزاکانی به ارایه بخشی از مدارکی پرداخت که در مورد مفسده مدیریتی دانشگاه آزاد است و البته به گفته وی اسناد بسیاردیگری نیز علیه دکترجاسبی در کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی موجود است. گفته‌های زاکانی و سلیمی‌نمین در دانشگاه امیرکبیر اعتراض عده‌ای را برانگیخت؛ عده‌ای که مخاطب ثابت صحبت‌های منتقدان دانشگاه آزاد هستند و معمولاً در این برنامه‌ها به هوچی‌گری می‌پردازند. این برنامه نیز همانند برنامه‌های دیگر با اخلال طرفداران دانشگاه آزاد روبرو شد و در آخر با ضرب‌وشتم مجری برنامه و پاره کردن لباس او ناتمام به پایان رسید.
با گذشت چند روز از برگزاری نشست دانشگاه امیرکبیر، اداره آگاهی تهران عباس سلیمی‌نمین را به خاطر «تشویش اذهان عمومی» در دانشگاه امیرکبیر احضار کرد که وی امروز ساعت 14 در آنجا حاضر شد و شاید این نخستین‌باری باشد که یک روزنامه‌نگار برای بازخواست به اداره آگاهی احضار می‌شود.
وقتی چند نفر از دانشجویان به اتاق بازپرسی سلیمی‌نمین در اداره 28 آگاهی تهران(ویژه بررسی پرونده‌های مفسدین اقتصادی) مراجعه کردند تا جویای حال او شده و حضور دانشجویان مختلف را به او اطلاع دهند، بازپرس ضمن بیرون کردن آنان گفت:«تهدید نکنید»؛ البته در میان چند جمله‌ای که دانشجویان گفتند، تهدیدی به نظر نمی‌رسید.
با مشاهده این وضعیت دانشجویان چند ساعتی منتظر ماندند تا سلیمی‌نمین را ببینند. هنگامی که این روزنامه‌نگار و استاد دانشگاه از اداره رسیدگی به مفاسد اقتصادیِ آگاهی تهران بیرون آمد، با استقبال پرشور دانشجویان، طلّاب و مردم دیگر مواجه شد. «سلیمی، سلیمی، حمایتت می‌کنیم»، «دانشگاه آزاد، آزاد باید گردد»، «سلیمی قهرمان، منتقد مفسدان»، «سلیمی‌نمینیم، ما را هم بگیرید»، و ... از جمله شعارهایی بود که در استقبال از سلیمی‌نمین مطرح شد.
سلیمی‌نمین در مصاحبه خود با شبکه ایران ضمن اشاره به اینکه هنوز حکم دادگاهش نیامده است، راجع‌به موارد بازجویی خود گفت: این یک تفهیم اتّهام بود. آن‌ها به من می‌گفتند از «سعید نجفی» حرف نزن و باید تعهد بدهی که از او صحبتی نخواهی کرد که البته من گفتم تعهد نمی‌دهم و حرف حق را خواهم گفت.
«حجةالإسلام‌سعید نجفی» مدت‌ها رئیس دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد بود که چند سال پیش به خاطر مفاسد اقتصادی دستگیر، محاکمه و خلع لباس شد. البته در این بین به نحو نامشخصی، مشکل محاکمه وی حل شد که علت آن هنوز از سوی مقامات قوه قضاییه مطرح نشده است.
صادق شهبازی دبیر جنبش عدالت‌خواه دانشجویی در گفتگوی خود با خبرنگار شبکه ایران درباره وضعیت عدالت‌خواهی گفت: حمایت از عدالت‌خواهان، ضرورت جدی برای همه فعالان فرهنگی و سیاسی جامعه است. در شرایطی که با منتقدین و روزنامه‌نگارانی نظیر عباس سلیمی‌نمین این‌چنین خارج از رویه جهت خاموش کردن فریاد عدالت‌خواهی آنان اقدام می‌شود، این مسأله اهمیت دوچندان می‌یابد. در این شرایط و زمانی که منتقدین مستقلی مانند آقای سلیمی‌نمین بدون هیچ حمایت سیاسی و رسانه‌ای تنها می‌مانند، این مسأله برای عدالت‌خواهی دارای ضرورت خیلی بیشتری می‌شود. حضور در مقابل اداره آگاهی، فریاد اعتراضی به همین برخورد خارج از رویه و تنها ماندن عباس سلیمی‌نمین است که به وسیله دانشجویان و طلّاب اجرا شد.
همچنین سیدوحید آزاد از نمایندگان بسیج دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبایی(ره) درباره علت حضورش در این جمع به خبرنگار شبکه ایران گفت: حدیثی هست که امام‌حسین‌(علیه‌السلام) به نقل از پیامبر اعظم(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) فرموده‌اند قریب به این مضمون: «هرکس فرمانروای ستمگری را ببیند که حرام الهی را حلال می‌کند، پیمان الهی را می‌شکند و با سنت و رویه پیامبر مخالفت می‌ورزد، و در بین بندگان خدا با گناه‌پیشگی و ستم‌گری عمل می‌کند، اگر با دیدن چنین صحنه‌هایی علیه حاکم غیرت نورزد و چه با فعل و چه با قول در مقام تغییر اوضاع برنیاید، حق است و سزاوار است بر خدای متعال که این بیننده بی‌تحرک و بی‌غیرت را وارد کند در همان محلی که همان فرمانروای ستمگر را وارد می‌کند».
آزاد افزود: اولاً می‌خواهیم بدانیم که آیا پایان عدالت‌خواهی علیه ظلم در دانشگاه آزاد باید به اداره آگاهی ختم شود؟ و می‌خواهیم بدانیم مسأله آقای سلیمی‌نمین چه ارتباطی به اداره رسیدگی به فساد اقتصادی دارد؟
در هر صورت پس از پایان جلسه بازپرسی،سلیمی نمین در حلقه دانشجویان از اداره آگاهی خارج شد اما با وجود این وضعیت جای سئوالاتی باقی می‌ماند و آن اینکه آیا اتهاماتی که در دانشگاه امیرکبیر از سوی طرفداران دکترجاسبی علیه فردی همچون دکترزاکانی نماینده مجلس شورای اسلامی مطرح شد، مصداق تشویش اذهان عمومی نیست؟ اتهاماتی همچون نداشتن سابقه دفاع مقدس یا زیر سئوال بردن مدرک دانشگاهی او...

 
     
 
 
      ديدگاهها:  
 

پست الکترونيک:



حروف عکس را با رعایت بزرگ و کوچکی حروف تایپ کنید

 
بازگشت

 






info[at]irHistory.ir Copyright All right Reserved