آدرس: تهران - خيابان جنت آباد جنوبی - كوچه ریاحی- پلاك 55 - واحد 1- دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران. تلفن: 44617615 فكس: 44466450 ايميل: i n f o @ i r h i s t o r y .ir
جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
  
      
 
 جستجو  
 عضویت در خبرنامه  - لغو
  
 
     مصاحبه:  
 
 
ملت برای فاطمی شان بیشتری قایل است
  تاريخ: چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۸۷
نام نویسنده:
 
  خانم پریوش فترتی همسر  شهید فاطمی -وزیر خارجه دولت دکتر مصدق- دیروز با محمود احمدی نژاد ، رییس جمهور، دیدار کرد.
در این دیدار احمدی نژاد با تجلیل از دکتر فاطمی وی را مبارزی ضد استعمار خواند که از سرمایه های کشور بوده است ،دکتر سلیمی‌نمین درمصاحبه ای به بررسی این دیدار واهمیت تجلیل از فاطمی پرداخته است.
به گزارش خبر نگار سیاسی آفتاب عباس سلیمی نمین در پاسخ به این سوال "که نظرتان پیرامون این دیدار چیست ؟" اظهار کرد: «آقای احمدی‌نژاد در بحث‌های تاریخی باید خودشان پاسخگو باشند ولی اینکه نظام جمهوری اسلامی چه نظری نسبت به دکتر فاطمی دارد، بهترین دلیل آن نامگذاری یکی از بهترین خیابان‌های شهر به نام این بزرگوار است که علت آن موضع به مراتب انقلابی‌تر دکتر فاطمی نسبت به دکتر مصدق است. بسیاری از ‌آگاهان به مسائل تاریخ معتقدند که اندیشه ملی شدن صنعت نفت از دکتر فاطمی است».
وی اضافه کرد: «دیگری وجه ضد استبدادی و ضد رژیم پهلوی ،دکتر فاطمی است، در حالی که مصدق تا آخرین لحظات به سوگند خودش مبنی بر حفظ سلطنت تاکید می‌کند».
پژوهشگر تاریخ معاصر  ایران افزود: «ارزیابی ملت ما نسبت به شخصیت فاطمی بسیار مثبت بوده است و بر زحمات ایشان ارج می نهد و این مقوله جدیدی نیست که رئیس‌جمهور مطرح کرده باشند».
وی در مورد غیر قانونی بودن جبهه ملی با اشاراتی به تاریخ و       ” اگر امروز ملت ایران شأن بیشتر از مصدق برای دکتر فاطمی قائل است به خاطر این است که موضع او بیشتر حفظ مصالح مردم و تامین کننده منافع آن‌ها بوده است... “     مسائل ابتدای انقلاب اظهار کرد: «جبهه ملی در سال 1358 دچارخطا شد و از مردم خواست تا برعلیه لایحه قصاص راهپیمایی کنند، در حالی که مردم علیه جبهه ملی تظاهرات کردند و از این لایحه دفاع کردند».
وی ادامه داد: «اینکه ما جبهه ملی را هم یک تشکیلات یکپارچه در نظر بگیریم هم خطاست و خود دکتر مصدق از منتقدان جبهه ملی بود و در نامه‌ای انتقادآمیز به سران جبهه ملی می‌نویسد که «از ما بهتران در آن رخنه کرده‌اند». صرف انتقاد داشتن به جبهه ملی به معنی این نیست که اگر فردی در سال 32 خدمتی انجام داده، مثل آقای دکتر مصدق، آنرا نباید نادیده گرفت.
اقدام مصدق در ملی شدن صنعت نفت در حقیقت اقدامی برای حفظ شئونات ملت وحفظ منافع ملی  بوده است در حالی که ایشان هرگز یک ضد دیکتاتور به معنای براندازی استبداد و از بین بردن سلطه نبود».
سلیمی‌نمین با اشاره به خاطرات و تاملات مصدق ادامه داد: «مصدق در خاطرات خود می‌گوید، زمانیکه والی فارس بوده است رئیس پلیس جنوب را دعوت می‌کرد و اعلام می‌کند من رئیس پلیس جنوب را به رسمیت می‌شناختم درحالی که این نیروی اشغالگر نقض حاکمیت ملی می‌کرد و با رئیس علی دلواری درگیر بود».
وی اضافه کرد: «مصدق خودش اذعان دارد که با کلیت استعمار در تعارض نیست ،گرچه در یک زمینه‌ای گامی برداشته است».
این روزنامه نگار اصولگرا تأکید کرد: «اگر ملت برای دکتر فاطمی شأن بیشتری قائل است به خاطر این است که فاطمی به مصدق هم انتقاد دارد که اگر شما مخالف استبداد و استعمار هستید، چرا عامل استعمار را حفظ می‌کنید».
سلیمی‌نمین ادامه داد: «استبداد بدون پشتوانه داخلی معمولاً به استعمار متوسل می‌شود و رضاخان را انگلیسی‌‌ها آوردند و چون پایگاه مردمی نداشت هیچ مقاومتی از سوی رضاخان هم در هنگام برکناری‌اش دیده نشد».
وی در پایان تاکیدکرد: «اگر امروز ملت ایران شأن بیشتر از مصدق برای دکتر فاطمی قائل است به خاطر این است که موضع او بیشتر حفظ مصالح مردم و تامین کننده منافع آن‌ها بوده است، در حالی که باید به همان اندازه هم مصدق را محترم شمرد و او را نیزدر همان حد شأنش را پاس داشت، اما اگر بگوییم که او با استبداد و استعمار به طور کلی مبارزه کرد، این بر خلاف خود خاطرات مصدق است»

 
     
 
 
      ديدگاهها:  
 

پست الکترونيک:



حروف عکس را با رعایت بزرگ و کوچکی حروف تایپ کنید

 
بازگشت

 






info[at]irHistory.ir Copyright All right Reserved