کد مطلب: 128
تاريخ: سه شنبه ۱۴ تير ۱۳۸۴
منبع: مسعود رضائي
درجه: فوري
يادداشت: اعطاي نشان دولتي از سوي رئيسجمهور به 15 تن از شخصيتهاي برجسته در حوزههاي مختلف، اقدامي است كه در آخرين روزهاي حضور آقاي خاتمي در مسئوليت رياستجمهوري صورت گرفت. بيترديد احترام و تكريم شخصيتهايي كه در حوزه فعاليت خود داراي تلاشها و كوششهاي چشمگيري بوده و منشاء اثرات فرخنده و مباركي شدهاند، اقدامي در خور تحسين به شمار ميآيد. اما اين اقدام آنگاه ميتواند از تأثيرگذاري عميق در جامعه برخوردار باشد كه به مردم آگاهيها و اطلاعات لازم درباره اعطاي اين نشانها، ارائه گردد.
اعطاي نشان دولتي از سوي رئيسجمهور به 15 تن از شخصيتهاي برجسته در حوزههاي مختلف، اقدامي است كه در آخرين روزهاي حضور آقاي خاتمي در مسئوليت رياستجمهوري صورت گرفت. بيترديد احترام و تكريم شخصيتهايي كه در حوزه فعاليت خود داراي تلاشها و كوششهاي چشمگيري بوده و منشاء اثرات فرخنده و مباركي شدهاند، اقدامي در خور تحسين به شمار ميآيد. اما اين اقدام آنگاه ميتواند از تأثيرگذاري عميق در جامعه برخوردار باشد كه به مردم آگاهيها و اطلاعات لازم درباره اعطاي اين نشانها، ارائه گردد.
آنچه در صدا و سيما و مطبوعات پيرامون اين مسئله انعكاس يافت، بسيار مجمل و خلاصه بود. مردم در اين زمينه تنها مطلع شدند كه به 15 نفر از شخصيتهاي برجسته نشانهاي دولتي اعطا شده است اما بعيد به نظر ميرسد كه كسي از دلايل مشروح اعطاي اين نشانها به شخصيتهاي مزبور نيز اطلاعي داشته باشد. اين در حالي است كه اگرچه شخصيتهاي مزبور براي مردم ناشناخته نيستند اما به هر حال مردم خواستار آنند تا بدانند هر يك از اين شخصيتها، داراي چه تلاشها و عملكردهاي ويژهاي بودهاند كه استحقاق دريافت اين نشانها را پيدا كردهاند.
بنابراين بهتر بود مسئولان مربوطه در اقدام را در اين زمينه انجام ميدادند. اولاً در مورد شرايط اعطاي هر يك از اين نشانها- كه لابد آييننامه خاص خود را دارد- به مردم توضيحاتي را ارائه ميدادند و دوم اين كه با بيان فعاليتهاي ويژه دريافت كنندگان اين نشانها، ذهنيت مردم را درباره علل انتخاب آنها روشن ميساختند.
چنانچه اين دو اقدام صورت ميگرفت، دو دستاورد مبارك در پي داشت: نخست آن كه ضمن معرفي هر چه بيشتر اين شخصيتها به جامعه، آنها به صورت الگوهايي بويژه براي نسل جوان در ميآمدند و ديگران نيز چه بسا درمييافتند براي نائل شدن به افتخار دريافت نشانهاي عالي دولتي، بايد چه دستاوردهايي را در حوزه كاري خود داشته باشند. و دوم اين كه وقتي موضوع و مسئلهاي از شفافيت برخوردار شد، راه بر هرگونه شك و شبهه و شائبهاي بسته ميشود و از انتشار برخي حرفها و حديثها در اينجا و آنجا، جلوگيري به عمل ميآمد.